Monday, 30 January 2012 2 comments

Journey 2: The Mysterious Island

Assalamualaikum

Okay...okay...Nak dijadikan cerita 'kemaqin dulu' loghat orang Kedah..haha
Aku dengan kawan-kawan aku....bunyi macam ramai tapi termasuk aku baru empat orang ja..haha
Kami pergi tengok wayang kat Aneka Mall.....Kalau nak diikutkan sepatutnya ramai juga yang pergi...
Tapi tiba-tiba depa ada kerja 'pulak'.....Yang tak boleh pergi sebab motor road tax tak dak pun ada....
Yang tak dak motor pun ada.....Yang boleh pergi tapi tiba-tiba demam pun ada.....Yang kerja dengan orang tak boleh minta cuti pun ada......haiiii...macam-macam la 'depa' ni....
Tapi macam mana pun aku tetap pergi tengok wayang.....  Kami tengok cerita "Journey 2: The Mysterious Island" ... ala.....yang The Rock berlakon tu la.....Asal nak tengok cerita lain...Tapi atas sebab-sebab tertentu tak jadi 'pulak' nak tengok cerita tu......

Haa..cerita ni la......

Tengok cerita ni dekat dua jam juga la.....Cerita ni pasal bapa tiri yang cuba mengeratkan hubungan dengan anak tiri dia.....atas sebab itula bapa tiri dia sanggup untuk sponsor anak tiri dia ke satu pulau yang misteri dengan syarat bapa tiri dia akan ikut sekali.....Dari situ la bermulanya pengembaraan mereka ke pulau misteri....
Okay...enough merapu..Dekat bawah ni aku ada sertakan beberapa keping gambar kami.... :D









Okay itu saja....
Terima kasih sebab sudi  baca.....
Monday, 9 January 2012 0 comments

Main Aci Ligan

Assalamualaikum

Well.....semalam ada la aku ajak seorang budak ni a.k.a my best friend "jugak" la pergi kangar...
Dia nih jenis on ja kalau orang ajak... Tapi kadang-kadang tu payah "jugak"...hahaha..just kidding pal....
Okay-okay nak dijadikan cerita aku ajak la dia pergi jogging...biasala..jadi orang "muda" memang la macam ni...kesihatan always important..haha
Dia pun kata okay...so petang semalam kami pown pergi la ke 'Denai Larian Pengkalan Asam' kot kalau tak silap la nama dia....
Aku pun baru first time pergi situ....walaupun tiap-tiap kali hujung minggu selalu lalu di kawasan tu sebab rumah wa aku pun terletak dekat-dekat situ "jugak"..tapi aku tak pernah la pergi denai larian tu....so disebabkan atas dasar teringin nak pergi tu la aku ajak budak tu teman aku...haha
Sampai ja kat situ kami pun pakai la kasut sukan dan jogging a.k.a main aci ligan la kan...haha.....orang kat situ petang-petang memang ramai.....maklumla semua nak jaga kesihatan..haha
Tapi air kat sungai tu dah surut sikit la.....specialnya kat sini dia ada titi gantung,surau,tandas dan tempat buat date...haha just kidding....
Gerai-gerai pown ada dibuka pada waktu petang.....so sapa-sapa yang dah penat berjogging tu boleh la melepak dekat gerai tu dulu....
Aku ni tak kira la pergi mana mesti kira nak ambil gambar ja.....so kat bawah ni adala 2,3.4 keping gambar yang aku amik......










Ni la "budak" yang aku mention tu...comel kan..haha

Ni pula sapa??? Aku la..haha












okay....itu saja yang aku nak kongsi....
Terima kasih sebab sudi baca...

p/s sorry sebab kualiti gambar tak elok sebab snap guna phone ja 







 
;