Thursday, 7 June 2012 0 comments

Akhirnya!!!

Assalamualaikum

YAAAAAAAAYYYYYYYYY!!!!!!!!! Haha....telebih sudah.... Harini merupakan hari yang sangat sangat sangat menggembirakan aku....hehehe.... Lepas ni dah tak payah nak ulang alik pergi Jitra sudah...haha..
Sebab apa??? Sebabnya aku dah dapat masuk matrikulasi....So tak payah nak stay dekat SMJ dah la...hahaha
Syoknya nak masuk matrikulasi....Kawan-kawan aku 'pakat' hasutt aku jangan masuk matrikulasi sebab susah katanya.......So what kalau susah pun??? Nak belajar yang mudah-mudah ja..... So, about a week...saya akan masuk matrikulasi.....Yeahhhhh!!!....Tapi yang peningnya sebab nak kena pergi beli banyak barang.....kemeja la, kasut la, stokin la, seluar la, tali leher la dan banyak lagi la.......Hishhh pening kepala sekejap.....Dengan nak kena pergi buka akaun bank lagi....Nak bayar yuran pun kena pergi bayar kat bank....Memang kelas gitu ==....
Hahahahah.... Tu tak termasuk nak kena pergi cari bantal BUSUK yang baru...hahah...Takdala....tipu ja....Besar-besar mana ada bantal busuk dah,.....bantal wangi adala...hahahaha...Sebelum terlupa.....ribuan...eh silap-silap.....jutaan terima kasih buat semua cikgu di SMK Tunku Bendahara kerana telah mendidik anak murid dia yang lemah ni sepanjang 5 tahun disitu.....TERIMA KASIHHH !! \^_^/


Okay....Itu saja....
Terima kasih to all readerssss :D


Sunday, 3 June 2012 0 comments

Adobe Photoshop CS5 (BeginnerEdit)

Assalamualaikum

Its been a long time since I uploaded an entry in this blog... I'm quite busy right now..haha...
So harini aku gunakan masa yang terluang untuk membuat entri ni....
Dalam entri ni aku just nak tunjuk 'gambor-gambor' yang aku telah edit menggunakan Adobe Photoshop CS5...
Aku mula berjinak-jinak dengan software ini sejak awal tahun ni....So masih banyak lagi teknik aku yang kena aku perbaiki....Maklumla beginner lagi....Kebanyakkan gambar-gambar yang aku edit lebih kurang sama ja semua...Ada yang aku edit saja-saja ja ....haha :D
Okay enough merapu..... Dekat bawah ni aku sertakan gambar-gambar 'tu'....Please Enjoy...Do leave a comment yaa....Its help me.. :D


 Pimp your ride

 Zombie

Cross processing

 Iron Prime

 Kodiang Style :P ::

 Stamp effect + grayscale

 Beautiful background

 Me1

Me2

Stamp effect + 4colours


Okay..itu sahaja ::
Terima kasih sebab sudi membaca dan melihat :D

 
;